Low Cost Bilete de Avion

Air France, Alitalia si Delta vor Jet Airways in alianta lor

Companiile aeriene Air France – KLM, Alitalia si Delta Air Lines, membre parteneriatului de transport aerian transatlantic Sky Team, discuta cu indienii de la Jet Airways pe tema unei posibile intrari a acestora din urma in parteneriat, conform unor surse apropiate discutiilor, relateaza Wall Street Journal.

Air France

Cotidianul francez La Tribune anunta inca din 9 martie ca Jet Airways este in discutii pentru a intra in alianta incepand cu anul 2012.

Parteneriatul intre cele 4 companii aeriene presupun cooperare in ceea ce priveste programele de loializare a clientilor, dar si in ceea ce priveste costurile si veniturile pe rute transatlantice.

Jet Airways este cea mai mare companie aeriana din India, avand sediul la Mumbai, Maharashtra care opereaza peste 400 de zboruri zlnice catre 67 de destinatii din toata lumea. Baza aeriana este Aeroportul International Chhatrapati Shivaji. Operatorul aeriana a operat primul zbor la 5 mai 1993, iar flota initiala a fost formata din 4 aeronave Boeing 737-300 achizitionate in regim leasing. Primul zbor international a fost operat martie 1995 catre Sri Lanka. 80% din actiunile companiei sunt detinute de Naresh Goyal. Linia aeriana are peste 10.000 de angajati.

In 2006 Jet Airways a anuntat ca va cumpara Air Sahara pentru suma de 500 milioane de dolari, ceea ce ar fi facut ca operatorul indian sa devina cel mai mare din tara. Afacerea a cazut, dar in 2007 Air Sahara a fost achitionata de indieni care au denumit-o JetLite. In 2008 s-a anuntat ca Jet Airways va integra complet JetLite in structurile sale.

In acest moment, alt subsidiar al companiei indiene este Jet Konnect, o companie aeriana low-cost fondata de Jet Airways ce a fost lansata in mai 2009. Aceasta linie aeriana opereaza o flota mixta formata din aparate de zbor Boeing 737 si Bombardier CRJ-200ER.

Jet Airways opereaza zboruri catre 47 de destinatii interne si 24 internationale.


Categorised as: Companiile Aeriene


Comments are closed.

X