Low Cost Bilete de Avion

Cursa Wizz intoarsa din drum de o pasare

Wizz AirVineri, 6 mai, cursa Bucuresti – Roma operata de compania aeriana low-cost Wizz Air a fost intoarsa din drum dupa ce, la scurt timp de la decolarea de pe Aeroportul Baneasa, a lovit o pasare. Aeronava avea 146 de pasageri la bord.

Teo Postelnicu, reprezentatul Aeroportului Baneasa, a declarat ca aeronava a revenit pe Aeroportul Baneasa in conditii de siguranta la ora 7.29, adica la 3 minute dupa ce decolase, “din cauza unui incident cu o pasare in zbor”.

Reprezentantii Wizz Air au reprogramat aceasta cursa tinand cont si de faptul ca in Italia este o greva a controlorilor de trafic, iar aeroportul Ciampino, destinatia zborului in discutie este si el afectat de acest eveniment.

Wizz Air este o companie aeriana low cost maghiara cu sediul in Vecses, in apropiere de Aeroportul International Ferihegy din Budapesta.

Compania a fost infiintata in septembrie 2003, ia primul zbor a avut loc pe 19 mai 2004 din Katowice, la 19 zile dupa ce Polonia si Ungaria au intrat in Uniunea Europeana.

In primele trei luni si jumatate, linia aeriana a transportat 250.000 de pasageri, iar in primul an de operatiuni, aproximativ 1.4 milioane de pasageri.

In 2007, compania aeriana low-cost a transportat 2.9 milioane de pasageri numai pe rutele din si spre Polonia.

Directorul companiei este Joszef Varadi, fostul CEO de la Malev Hungarian Airlines.

In vara anului 2008, Wizz Air a devenit primul operator low-cost care a intrat pe piata aviatica din Ucraina.

Ca strategie de business, Wizz Air prefera sa opereze de pe aeroporturile mai mici, ca masura de a eficientiza costurile. Acest lucru permite de asemenea companiei sa pastreze preturile mici la biletele de avion.

Flota liniei aeriene este formata din 34 de aeronave Airbus A320-232 cu capacitate de 180 de locuri fiecare.

Din Romania, Wizz Air opereaza zboruri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Targu-Mures si Timisoara.


Categorised as: Companiile Aeriene


Comments are closed.

X