Low Cost Bilete de Avion

Un colt de Italia

Torino este un important oras industrial în nord-vestul Italiei. Este situat pe malul stang al raului Pad, aproape de confluenta sa cu raurile Sangone, Dora Riparia si Stura di Lanzo. Dupa unificarea Italiei, Torino a fost capitala Regatului Italiei între 1861 si 1865, dupa care aceasta a fost mutata pentru scurt timp la Florenta si in final la Roma în 1870. Pierderea functiei de capitala a fost o lovitura dura la adresa orasului, care a trebuit sa se reinventeze ca centru manufacturier si industrial.

Italia

Torino pune la dispozitia vizitatorilor un circuit de mare valoare istorica si arhitecturala: resedintele Casei de Savoia. Pe langa Palatul Regal, resedinta oficiala a ducilor de Savoia pana în 1865, circuitul cuprinde palate, resedinte si castele din centrul orasului si din împrejurimi. În Torino se mai afla Palatul Chiablese, Muzeul Regal de Arme, Biblioteca Regala, Palatul Carignano, Villa della Regina, Castelul Valentino si Palatul Madama.

Prin oras

Centrul orasului este destul de compact, usor de explorat la pas. In partea de vest se intinde eleganta Piazza San Carto, cea mai frumoasa piata din oras. Pe una dintre lateralele pietei se afla Palazzo dell’Acaademia delle Scienze, un palat din secolul al XVII-lea proiectat de Guarini, care in zilele noastre gazduieste principalele muzee ale orasului: Muzeul Egizio si Galleria Sabauda.

Mole Antonelliana a fost pentru o perioada, in secolul al XIX-lea, cea mai inalta constructie din lume, masurand 167 m. Inceputa in 1862 ca o sinagoga, de catre arhitectul Alessandro Antonelli, a fost, in cele din urma, finalizata de primaria orasului Torino in 1897.

In zilele noastre, Mole – care inseamna pur si simplu cladire imensa – serveste ca centru de expozitii si gazda a Museo Nazionale del Cinema, care urmareste istoria industriei cinematografice italiene de la inceputuri.

Duomo di San Giovanni sau Catedrala din Torino a fost inceputa de arhitectii toscani in 1491. Astazi, este singurul monument important in stil renascentist din oras, desi chiar si aici geniile baroce care conduceau lucrarile nu s-au putut abtine – Juvarra a proiectat cupola (1720) clopotnitei (1468-1470), in timp ce, in interior, Guarini este responsabil pentru Capella della Santa Sindone (1668-1694).

Aceasta minunata capela a fost grav afectata de incendiul din 1997, dar cea mai pretioasa relicva, Sindone, sau Giulgiul Sfant, a scapat nevatamata.

Palazzo Reale

Este situat imediat langa Dom, la est, a fost resedinta principala a Casei de Savoya din 1646 pana in 1865. Astazi, el este vizitat pentru gradinile si apartamentele sale (Piazzeta Reale) si pentru Armeria Reale, sau Armureria Regala (Piazza Castetlor 191).

Gazduita intr-una dintre aripile palatului, armureria este una dintre cele mai mari si mai importante colectii de arme si efecte militare din lume.

Colectia a fost adunata de familia Savoya si cuprinde arme din perioada greaca si romana, din cea medievala si a Renasterii si obiecte militare metalice din indepartata China si din Japonia.

Blue Air, operatorul aerian low cost opereaza aceasta destinatie aterizand in Torino Caselle si Torino Cuneo. Bilete de avion ieftine se pot achizitiona accesand website-ul liniei aeriene.


Categorised as: Calatorie


Comments are closed.

X