Low Cost Bilete de Avion

Zidul dinozaurilor din Bolivia

BoliviaTuristii care si-au cautat bilete de avion catre Bolivia ar trebui sa profite de ocazie si sa viziteze cel mai mare sit arheologic cu urme de dinozauri din lume. Acesta contine peste 5000 urme ce apartin unui numar de 8 specii. Ele sunt repartizate pe o lespede de calcar lunga de un kilometru si cu o intaltime de 92 metri si poate fi gasit in Cal Orck’o – la cativa kilometri de Sucre. In capitala se poate ajunge cu cateva companii aeriene preluate din alte aeroporturi precum Paz sau Santa Cruz.

Parc Cretacic

In urma cu 8 milioane de ani acest zid vertical imens era doar o campie noroioasa pe care mergeau dinozaurii. Cercetatorii au denumit aceasta zona “ringul de dans” al dinozaurilor din cauza pozitiilor extrem de ciudate ale urmelor. In perioada cretacica, Cal Orck’o marginea un lac foarte mare. Aici infloreau primele flori de pe continent, astfel fiind atrase toate ierbivorele, iar mai apoi carnivorele (precum T-Rex). Pe masura ce aceste creaturi umblau pe tarm isi lasau urmele in noroi.

Datorita variatiilor de climat aceste dovezi au fost ingropate sub sediment si noroi. Astfel, exista sapte straturi de urme facute in acest mod la Cal Orck’o. Miscarile tectonice ale placilor pamantului au impins aceste straturi de urme in sus, asa cum pot fi observate astazi.

Prin toate aceste portiuni de noroi, acum milioane de ani in urma, un pui de T-Rex a facut drumul sau solitar pe malul lacului. Aceste dovezi se intind pe 347 de metri si reprezinta cea mai lunga linie de urme descoperita vreodata. Puiul Rex a dobandit chiar si o porecla – Johnny Walker.

Din pacate acestea nu vor rezista in urmatorii 10 ani din cauza eroziunii si mineritului din zona, iar numeroase lespezi au cazut de cand au fost descoperite prima oara.


Categorised as: Bilete de Avion, Calatorie


Comments are closed.

X